Miksi kuntoliikkuja hyötyy osteopatiasta?
Termillä kuntoliikkuja tarkoitan kaikkia meitä, jotka liikkuvat omaksi ilokseen. 65-vuotiaalla huippu-urheilijalla ja 20-vuotiaalla sohvaperunalla voi olla tismalleen samat vaivat kehossaan.
Olen itsekin kuntoliikkuja ja kärsin samoista vaivoista kuin kuka tahansa muukin, jolle liikunta on osa arjen hyvinvointia. Minullakin on ollut juoksijan polvi, akillesjänne kipeä ja olkapääni reistailee edelleen ajoittain. Selkäni on tuntunut kankealta. Niskanikin rahisee. Jokaisella on näitä hetkiä arjessaan, mutta oleellista onkin kysyä milloin niitä pitäisi sitten hoitaa?
Olen käyttänyt useita tunteja näiden ongelmien ratkomiseen. Tarkoitukseni onkin, että sinun ei tarvitsisi tehdä samaa. Kaikkia en pysty auttamaan, mutta useita kylläkin.
Entä jos kipu jatkuu?
Lihaskipu on normaalia treenin jälkeen muutaman päivän ajan, eikä sitä tarvitse pelästyä. Ne kivut helpottavat esimerkiksi kävelyllä, liikkuvuusharjoittelulla, venyttelyllä ja tietysti hieronnalla. Tai nojatuolissa jalat pystyssä.
Kivun kestäessä yli kolme päivää, ongelma on jossain muualla kuin lihaksissasi.
Toisaalta kipu itsessään on kuitenkin hyvä asia. Se tarkoittaa, että kehon hälytysjärjestelmä toimii ja hermosto kokee jotakin uhkaavaa.
Tämä voi olla merkki rasitusvamman synnystä. Ei niinkään siitä, että kehossa olisi mennyt jotakin rikki. Tässä kohtaa hälytyskellojen tulisi soida! Rajoita liikettä, vähennä kuormaa ja hae apua ammattilaiselta.
Milloin osteopaatille?
Pitkittyneiden kiputilojen kanssa annan kolme hyvää mahdollisuutta. Joko asian voi muuttaa, hyväksyä tai jättää taakseen. Huonoin vaihtoehto on toivoa pystyvänsä muuttamaan jotain tekemättä asialle mitään!
Käyn itsekin säännöllisesti hoidattamassa omaa kehoani mm. hieronnalla ja osteopatialla. Kehon palautumiskyvyn kannalta suurin rooli on osteopatialla. Säännöllisyydellä on hintansa, mutta hyödyt ovat tärkeitä ainakin itselleni. Kehon häiriötilat korjaantuvat nopeammin ja palautuminen nopeutuu. Säännöllisyys on myös ennaltaehkäisyä. Ennakoin terveyttä en reagoi sairauteen.
Lue miksi osteopaatti ei ole hieroja >>
Yleisimpiä syitä osteopatiaan hakeutumisella ovat akuutit ja krooniset selkäkivut sekä niska-hartiaseudun kiputilat.
– Antti Rindell
Kysy rohkeasti miten sinun kiputilanteessa pitäisi toimia, sillä jokainen meistä on yksilöllinen. Varaa aika varauskalenterista tai ota yhteyttä WhatsAppilla numerosta 044 588 8801. Tarvittaessa yhteistyötä tehdään muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa.
Palaa treenin äärelle, kun kaikki on kunnossa!